Hvordan Individuelle Treningsplaner Fra Fitnesstrenere Med Chatgpt

Ifølge enkelte trenere kan overgangen til ChatGPT føre til farlig eller uproduktiv trening.
Noen bruker ChatGPT, en kreativ AI-bot som har milliarder av brukere som eksperimenterer med den, for å få treningsveiledning og det de hevder er et rimeligere alternativ til å ansette en personlig trener. Noen treningseksperter hevder imidlertid at slike enheter ikke uten videre kan erstattes, og at det å følge treningsinstruksjoner via en chatbot kan få utilsiktede konsekvenser. Fitnesstrenere må ikke bare stole fullstendig på kunstig intelligens; de må evaluere dataene fra ChatGPT og bruke dem tilpasset.

Det er allerede kontroversielt å bruke kunstig intelligens til å gi anbefalinger om kosthold og helse. Ifølge brukere som hevdet at den tilbød hjelp til vektreduksjon, ble National Disorders of Eating Associations robot Tessa deaktivert, hevdet NBC News i forrige måned. Flere leger advarte mot å erstatte konsultasjoner med ekte leger med AI-chatboter. Likevel fortsetter noen brukere å gi chatboten tillit til å håndtere helse- og treningsmålene sine. ChatGPT plus har fantastiske funksjoner som du kan forbedre spillet ditt.

Beskriv kundens mål og nåværende formnivå; Fitnesstrenere Med Chatgpt

Hvis du er klar over kundens mål, er ChatGPT et utmerket verktøy for å lage en personlig treningsplan. Avhengig av mål, størrelse, alder, seksuell legning og andre faktorer, kan en person trene med ulik intensitet. Derfor må du være nøyaktig. En annen funksjon i Chatgpt er transkribering av tale til tekst. Les mer.

Treningsøkten nedenfor er laget av ChatGPT for å hjelpe en 25-åring som ønsker å øke muskelmassen raskt.

Det er smart å begynne med å legge inn kundens mål og nåværende formnivå og deretter be ChatGPT om å lage en treningsplan. Deretter kan du bruke flere forslag og målinger til å lage et mer omfattende treningsprogram.

Ta hensyn til preferanser

Fitnesstrenere med ChatGPT kan nå be systemet om å inkludere kundens spesifikke preferanser. Ønsker kunden å trene hjemme eller på et treningssenter? Hvor mye tid kan kunden sette av til trening med tanke på sine forpliktelser? Foretrekker kunden egentrening eller gruppetrening? ChatGPT kan tilpasses etter kundens ønsker.

I tillegg til den primære treningsformen som er spesifisert i strategien, kan du fortelle AI-en om andre treningsformer som kunden ønsker å utføre. Kunden kan for eksempel være en ivrig golfspiller som trener golf ofte hver uke, og som trener for å øke muskelmassen.

Ved å ta hensyn til alle disse elementene kan du lage spørsmål som hjelper ChatGPT med å lage en mer individuell treningsrutine.

Bruk en lang ledetekst; Fitnesstrenere Med Chatgpt

ChatGPT kan anbefale en handlingsplan ved hjelp av lange spørsmål uten å dele opp kompleksiteten i individuelle kommandoer. Kundens treningsmål, helsetilstand og foretrukne treningsmetoder kan legges inn, og ChatGPT vil gi en grundig treningsplan.

Her er et eksempel på en lang forespørsel:

Fitnesstrenere med ChatGPT kan hjelpe Madi, en 16 år gammel idrettsutøver, med å utvikle en treningsplan for muskelvekst. Med begrensede utstyr som en manual og noen vektskiver, kan treningsplanen tilpasses for tre dager i uken for å forbedre fysiske ferdigheter og bygge muskler.

Hvis du har mange kunder med ulike treningsspesialiseringer og -mål, er det fint med lange instruksjoner. De sparer deg for tid, siden alt du trenger å gjøre er å samle inn opplysningene om kunden og gi dem til ChatGPT i fullstendige setninger. Ved å bruke lange ChatGPT-spørsmål kan du unngå en del av feilene som oppstår når du ikke oppgir kontekst.

Undersøk øvelsesplanen

Fitnesstrenere med ChatGPT: Du må bruke din personlige erfaring. Stol ikke utelukkende på AI-anbefalinger. Gjennomgå ChatGPTs råd og tilpass dem etter kundenes behov.

Til tross for gjentatte påminnelser hender det at kundens mål ikke er tydelige nok, uten at du oppdager det når du først ser på treningsplanen. Som treningsekspert kan du nå innlemme viktig informasjon som du tidligere har oversett, og tilpasse treningsplanen til kundens mål.

Det er også fornuftig å tilpasse treningsrutinen i forhold til hvile og restitusjon. ChatGPT kan innlemme hvileperioder som ligger utenfor klientens timeplan hvis du allerede har sagt at de bør trene tre ganger i uken.

Det kan være nødvendig å justere programmet i forhold til kundens timeplan, siden fridagene må planlegges nøye for å oppnå best mulig form. Du kan aktivt omorganisere fridagene mens du følger ChatGPTs AI-anbefalte treningsopplegg, eller gi ChatGPT instruksjoner om dette.

Endre planen for å legge til rette for vekst

Strategien må gjennomgås og endres etter behov for å ta hensyn til kundens utvikling. I henhold til informasjonen du har sett i kundens treningsjournaler eller ved å se hvordan de trener, kan du be ChatGPT om å justere treningsplanen den har laget.

Øke anstrengelsesnivået

Du kan ganske enkelt importere det forrige treningsprogrammet til ChatGPT og be AI-en om å lage en vanskeligere utgave hvis kunden har vent seg til de eksisterende rutinene. Da vil ChatGPT tilby deg et helt nytt program, enten ved å øke antall sett og repetisjoner eller ved å bytte ut enklere øvelser med vanskeligere.

ChatGPT har for eksempel gjort den unge mannens personlige treningsprogram strengere. Plyometriske chin-ups har erstattet tradisjonelle armhevinger, som du kan se i figuren nedenfor. I tillegg er det anbefalt å bruke skulderslag i stedet for planken.

Legg til flere instruksjonsmønstre

På grunn av endringer i muskelstyrke og vaner over tid kan kundene dine ha behov for nye treningsmetoder. I så fall kan det være lurt å legge inn en treningsøkt på treningssenteret hver uke, siden de på grunn av en hektisk hverdag bare har mulighet til å bruke treningsapparater én gang i uken.

Du kan også be ChatGPT om å innlemme kondisjonstrening, CrossFit-trening eller bevegelighetstrening i en rutine for en helhetlig tilnærming til trening, alt etter personens nåværende ønsker og behov.

Øvelsene modifiseres; Fitnesstrenere med Chatgpt

Dette er ikke som å intensivere en sport; det handler om å lage nye aktiviteter. Prosjektet øker kundens pålitelighet i treningsrutinen ved å tilby variasjon for å holde det interessant. Du kan prøve ChatGPTs anbefalte aktiviteter til du finner noe du liker.

Glem aldri å vise frem ferdighetene dine

Utformingen av fantastiske treningsøkter er en oppgave som ChatGPT tilbyr en utmerket ressurs for. Det vil imidlertid ikke helt erstatte din kunnskap som treningsekspert. En personlig treningsplan krever mer kompleksitet enn ChatGPT kan håndtere. Det kan hende at den kunstige intelligensen ikke klarer å forstå scenariet godt nok, uansett om du gjør en innsats for å klargjøre innstillingen i forespørselen.

I visse tilfeller kan det være raskere å legge til noe selv eller foreta en reparasjon enn å instruere ChatGPT. Uansett bør du gå nøye gjennom AI-ens anbefalinger og slette de som er i strid med kundens mål.

ChatGPTs begrensninger når det gjelder egnethet

Selv om ChatGPT er populær, er den fortsatt i betastadiet for studiebruk. Fitnesstrenere som bruker ChatGPT, må være klar over dette. Ted Vickey, grunnlegger av FitWell og professor i bevegelsesvitenskap ved Loma Verde the Nazarene College of Education, påpeker at det er for tidlig for vitenskapelige studier om dens påvirkning på helsevesenet.

Fordeler ved å bruke ChatGPT

Bruk av ChatGPT som en klient hos en trener gir nyttige overordnede råd om trening og helse. Ifølge Lee Mitchell, en sertifisert personlig trener og RENPHOs treningsforkjemper, gir ChatGPT grunnleggende veiledning, anbefaler treningsplaner og gir oppmuntring.

Ulemper ved å bruke ChatGPT

Selv med ChatGPTs fordeler, kan teknologien ikke erstatte en ekte personlig trener. Mitchell påpeker viktigheten av kunnskap, ferdigheter og tilnærmingen som en personlig trener gir.

Det du bør ta med deg

Selv om noen bruker ChatGPT og andre AI-baserte treningsteknologier, er det ifølge ekspertene både fordeler og ulemper å ta hensyn til.

Du kan bruke ChatGPT som instruktør for å få generelle råd og grunnleggende kunnskap om trening og velvære.

Den kan imidlertid også gi unøyaktig eller utdatert informasjon. Den kan gi råd som kan være skadelige.